A Naprendszerben - ahol a Nap gravitációs hatása érvényesül - találjuk a Föld nevű égitestet, melynek északi földgömbjén, annak is 47. fokán, a 16. hosszúsági körén terül el Magyarország ékszerdoboza, Kőszeg, mely megmentette a világot a pusztulástól, hisz zászlónk alatt egyesült minden erő a törökökkel szemben. S itt e nemes egyetemi szabad királyi városkában alkotta meg Isten a kőszegi ifit.

  

Arra már senki sem emlékszik, mikor alakult pontosan, hiszen évről-évre (pontosabban négy-öt évente, mivel főleg középiskolások alkotják a csoportot) cserélődnek a tagok, bár nem ritka, hogy a régiek is vissza-visszajárnak. Minden év tavaszán Balatonszárszón rendez a gyülekezet egy pár napos tábort a konfisoknak, amin általában az ifisek közül is részt veszünk néhányan, mint segítők - ez az első alkalom, ahol a fiatalabbak láthatják, milyen az élet a konfirmáció után. A tanév végén kerül megrendezésre az "Ifi-befogadó"estünk, ahol közös énekléssel, játékokkal és sütögetéssel avatjuk be az újakat.

Szeptembertől júniusig minden péntek este tartunk ifit, de ezeknek a felépítése változatos. Minden hónapban van egy iMa ifink, ez áhítatos jellegű, sok énekléssel és imádkozással; egy tMa ifink, ezen különböző témákat beszélünk át, mint emberi kapcsolataink vagy Istenhez fűződő viszonyunk; és talán a legnépszerűbb az ifis teaház, amiken nem csak a szűk ifjúsági kör, de a város más felekezeteinek tagjai is gyakori vendégeink. Ezekre az alkalmakra főleg keresztény ifjúsági zenekarokat hívunk meg; így járt nálunk például a Keresztmetszet vagy a TEKI Band.

Talán ami a legjellemzőbb ránk, hogy nagyon sokszínűek vagyunk, éppen ezért sokféleképpen próbálunk érvényesülni az ifjúsági életben. 2010-ben alakult a gyülekezet ifjúsági zenekara, az Echo. Az együttes a megszokott és jól ismert ifjúsági énekeket, népdalokat dolgozza fel pörgős, vidám verzióban. Nagyon sok fellépést tudhatunk már magunk mögött, jártunk a drezdai Kirchentagon, Finnországban és gyakran szolgálunk gyülekezeti napokon is. A zenélés nem csak a zenekar tagjai életében fontos; többen részt veszünk a győri zenei táborokban is, aminek legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy sok más, zenét szerető keresztény fiatalt ismerhetünk meg.

2009-ben bekerültünk az Atlantic Bridge nevezetű nemzetközi keresztény ifjúsági szervezetbe. A világ minden táján alakuló Bridge Builders Clubok feladatát fogalmazza meg a jelmondat is: "Building bridges, breaking down walls" - azaz építsünk hidakat és bontsuk le a falakat. Saját "Hídépítő klubunkkal" már részt vettünk három fesztiválon (ezek közül kettő Kőszegen került megrendezésre, egy pedig Csehországban) és egy csereúton Hollandiában. Sok külföldi kapcsolat, barátság született köszönhetően az Atlantic Bridge-nek, így mindannyian nagyon várjuk a következő, jövő évi fesztivált.

Az Atlantic Bridge szervezései mellett finn testvérgyülekezetünkkel, Mikkelivel tartjuk fent a kapcsolatot. 2011-ben egy hetet töltöttünk Finnországban; az út során kipróbáltuk a halászást, a kenuzást, a nagy templomos csónak evezését és persze rengeteget szaunáztunk. Ahogy a mi gyülekezetünkből is több csoport látogatott már el Mikkelibe, úgy finn barátaink is többször jártak nálunk - például az idei Szélrózsára is érkezik egy kisebb ifjúsági csoport. 

Ifis alkalmaink közül talán a legemlékezetesebbek az évente kétszer megrendezésre kerülő BÖFIK, azaz Boldog Öregek és Fiatalok Klubja találkozók. Ilyenkor a keddi bibliakör lélekben rendkívül fiatal tagjaival együtt játszunk, beszélgetünk és tanulunk sokat egymástól mindenféle témakörben.

A kőszegi ifibe tartozni vitathatatlanul nagy dolog, hiszen évek óta él már ez a közösség, a „régi nagyok” számára és a még helyüket kereső újakat is ugyanolyan szeretettel és nyitottsággal várja péntek esténként ez a társaság.

Calendar

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
2
Date : Friday, 02 December 2022
3
5
6
Date : Tuesday, 06 December 2022
7
Date : Wednesday, 07 December 2022
9
Date : Friday, 09 December 2022
10
Date : Saturday, 10 December 2022
12
Date : Monday, 12 December 2022
13
Date : Tuesday, 13 December 2022
14
Date : Wednesday, 14 December 2022
16
Date : Friday, 16 December 2022
17
19
20
Date : Tuesday, 20 December 2022
21
Date : Wednesday, 21 December 2022
23
Date : Friday, 23 December 2022
26
Date : Monday, 26 December 2022
27
28
29
30
31
Date : Saturday, 31 December 2022