Aki tavaly év végén megvásárolta a 2021-es gyülekezeti falinaptárunkat, az idén áprilisban a bezárt templom képét nézhette a naptárban. Amikor összeállítottuk a falinaptárt, még nem gondoltuk volna, hogy az idei évben is zárt templommal kell ünnepelnünk húsvétkor. Ez természetesen azt is jelentette, hogy a járványhelyzet miatt megint nem tudtuk megtartani a konfirmációi ünnepi istentiszteletet a szokott időben, a Húsvét utáni első vasárnapon. Hiszen áprilisban egyáltalán nem tarthattunk templomi istentiszteleteket.
Ugyanakkor az előző évből voltak jó tapasztalataink a vizsgát illetően, hiszen akkor a fiatalok választhattak a konfirmációi témák közül, amiből párban kellett egy-egy prezentációt készíteniük, amit vagy személyes találkozással, vagy videós beszélgetésben mutattak be nekünk.
A mostani alkalom annyiban volt más a tavalyihoz képest, hogy most minden kis csapatnak ugyanazt a témát kellett feldolgoznia. „Evangélikusok vagyunk” – címmel születtek meg a prezentációk, melyeket a gyülekezeti teremben mutatták be a fiatalok, s itt beszéltük át azokat a szülők jelenlétében a nyolc párossal és az egy háromfős csoporttal.
Egy párossal most is csak videós kapcsolaton keresztül tudtunk „találkozni”, hiszen koronavírusos megbetegedés miatt éppen akkor volt karanténban a család.
A feladatot szépen elkészítette mindenki és a fiatalok számot adtak arról is, hogy megtanulták a legalapvetőbb bibliai igéket, és a kátékérdésekre a válaszokat.
A tizenkilenc konfirmansdusról és szüleikről készült képek az ünnepi csoportképek helyett kerültek ide, hiszen a konfirmációi ünnepet idén május 30-ára, a Pünkösd utáni vasárnapra tervezzük.

A prezentációk (pdf formátumban) itt megtekinthetők:


 


 


 


 


 


 
Calendar