TILALOM

Látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi  bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.

A tilalom 2020. szeptember 07. napjától visszavonásig érvényes.

Az intézmény elérhetősége:

94/563-199

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Kríziskommunikáció

Tisztelt Hozzátartozók!

Intézményünk, a Magyarországi Evangélikus Egyház által fenntartott Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon lakói – az Önök szeretett szülei/nagyszülei – számunkra is a legfontosabbak. Egészségük és életük védelmében a mostani járványügyi veszélyhelyzet alatt is minden lehetséges intézkedést megteszünk.

Intézményünkben szigorúan betartjuk a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának koronavírussal kapcsolatos eljárásrendjét, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített szakmai protokoll útmutatóját.

Munkatársaink az elmúlt időszakban példamutató elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot. Mindannyian azért dolgozunk, hogy közös felelősségvállalással és önkorlátozással megelőzhessük az intézmény koronavírus okozta betegséggel való érintettségét. Nagy segítség a számunkra, hogy gondozottjaink és Önök, a hozzátartozóik ebben belátó partnereink! Ennek is köszönhető, hogy intézményünkben jelenleg semmilyen influenza-típusú megbetegedés nincsen.

Az intézményi zárlat okozta nehézségekre való tekintettel szeretnénk segíteni Önöknek, hogy kapcsolatban tudjanak maradni szeretteikkel. Keressenek bennünket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: Nővérszoba: 94/563-199, Iroda: 94/563-154 
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2020. szeptember 7.

Freyler Ernőné
intézményvezető

Szeretetotthon

Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon
9730 Kőszeg,Gyöngyös u.29.
Tel/Fax: iroda 94/563-154, nővérszoba  94/563-199, 
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tisztelt Érdeklődő!

A Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon időskorúak részére nyújt személyes gondoskodást, folyamatos egész napos ellátást biztosítva. A jogszabály szerint a felvételt kérelmező az elhelyezést az általános szabályok szerint, illetve a gondozási szükségletet megalapozó egyéb körülmények alapján kérheti. Az általános szabályok  szerinti felvétel előtt az intézményvezető elvégzi a gondozási szükséglet vizsgálatát. Ennek értelmében csak az a személy vehető fel idősek otthonába, akinek gondozási szükséglete meghaladja a napi négy órát. A felvétel elbírálásához szükséges dokumentumok a következők: felvételi kérelem, háziorvosi igazolás, kórházi zárójelentés, orvosi szakvélemény, jövedelem- és vagyonnyilatkozat, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiadott igazolás a tárgyévben folyósításra kerülő nyugellátás összegéről, valamint a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a TAJ kártya fénymásolata.

A kitöltött adatlapok az intézmény vezetőjéhez nyújthatók be, aki a kérelmet nyilvántartásba veszi. Amennyiben a gondozási szükséglet a napi 4 órát meghaladja, a jelentkező az intézménybe felvehető.    

Intézményünk 23 egyágyas és 4 kétágyas szobával rendelkezik, melyet igény szerint mindenki a saját bútoraival rendezhet be. A szobák egy részéhez saját fürdőszoba és mellékhelyiség tartozik, más részüknél pedig két szobához egy közös fürdőszoba és mellékhelyiség került kialakításra. A lakószobák nővérhívóval, telefonnal és kábel TV csatlakozási lehetőséggel ellátottak.

 A bentlakó személyek ellátását szakképzett ápolók biztosítják orvosi felügyelet mellett. Az intézmény orvosa heti egy alkalommal, a pszichiáter szakorvos havi egy alkalommal rendel az intézményben.  Lakóink egészségi és fizikai állapotának szinten tartásához, illetve javításához a napi torna nyújt segítséget. Egyéni igény szerint, térítés ellenében gyógytornász segítsége is igénybe vehető.

Szeretetotthonunk egyházi intézmény, ezért lakóink a lelki gondozáson kívül különféle egyházi alkalmakon vehetnek részt felekezeti hovatartozástól függetlenül, mint pl. áhítat, bibliaóra, istentisztelet. A szeretetotthon a lakók részére különféle programokat, kirándulásokat, műsorokat szervez. A különböző rendezvények, foglalkozások színesebbé teszik lakóink életét: születés- és névnapok ünneplése, filmvetítés, zenedélután, népdalkör, ünnepségek, kreatív foglalkozások, közös sütés-főzés, kerti parti. A szeretetotthont övező udvar és park a jó levegőt, a pihenésre és sétára való lehetőséget biztosítja.

Az ellátásért fizetendő térítési díj egy ágyas szobában a mindenkori intézményi térítési díjjal azonos, két ágyas szobában a mindenkori intézményi térítési díj 80 %-a.

A térítési díj tartalmazza az ápolást, gondozást, a napi ötszöri étkezést, hideg-meleg víz használatát, fűtés, világítás, takarítás, mosás, vasalás, valamint az intézményi gyógyszer alaplistán szereplő gyógyszerek költségeit.

Szeretetotthonunk számára (számlaszám: OTP 11747051-20102898) támogatás vagy adomány fizetését köszönettel fogadjuk, mely összeggel az intézmény szervezeti életét és szolgálatát támogatjuk.

 A Szeretetotthon belső rendjét a Házirend szabályozza.

Intézményünk az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszert vezette be és alkalmazza 2014 júniusától. Célunk, hogy mindenkor minőségi szolgáltatást nyújtsunk, ezzel elősegítsük a sikeres működést és az elégedettséget a szolgáltatást igénybe vevők részéről.

Reméljük, hogy Ön és családja Szeretetotthonunkat felkeresi, így személyes benyomást is szerezhetnek intézményünkről.

 

Tisztelettel:

A Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon vezetősége

Calendar