Szeretetotthon

Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon
9730 Kőszeg,Gyöngyös u.29.
Tel/Fax: iroda 94/563-154, nővérszoba  94/563-199, 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tisztelt Érdeklődő!

A Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon időskorúak részére nyújt személyes gondoskodást, folyamatos egész napos ellátást biztosítva. A jogszabály szerint a felvételt kérelmező az elhelyezést az általános szabályok szerint, illetve a gondozási szükségletet megalapozó egyéb körülmények alapján kérheti. Az általános szabályok  szerinti felvétel előtt az intézményvezető elvégzi a gondozási szükséglet vizsgálatát. Ennek értelmében csak az a személy vehető fel idősek otthonába, akinek gondozási szükséglete meghaladja a napi négy órát. A felvétel elbírálásához szükséges dokumentumok a következők: felvételi kérelem, háziorvosi igazolás, kórházi zárójelentés, orvosi szakvélemény, jövedelem- és vagyonnyilatkozat, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiadott igazolás a tárgyévben folyósításra kerülő nyugellátás összegéről, valamint a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a TAJ kártya fénymásolata.

A kitöltött adatlapok az intézmény vezetőjéhez nyújthatók be, aki a kérelmet nyilvántartásba veszi. Amennyiben a gondozási szükséglet a napi 4 órát meghaladja, a jelentkező az intézménybe felvehető.    

Intézményünk 23 egyágyas és 4 kétágyas szobával rendelkezik, melyet igény szerint mindenki a saját bútoraival rendezhet be. A szobák egy részéhez saját fürdőszoba és mellékhelyiség tartozik, más részüknél pedig két szobához egy közös fürdőszoba és mellékhelyiség került kialakításra. A lakószobák nővérhívóval, telefonnal és kábel TV csatlakozási lehetőséggel ellátottak.

 A bentlakó személyek ellátását szakképzett ápolók biztosítják orvosi felügyelet mellett. Az intézmény orvosa heti egy alkalommal, a pszichiáter szakorvos havi egy alkalommal rendel az intézményben.  Lakóink egészségi és fizikai állapotának szinten tartásához, illetve javításához a napi torna nyújt segítséget. Egyéni igény szerint, térítés ellenében gyógytornász segítsége is igénybe vehető.

Szeretetotthonunk egyházi intézmény, ezért lakóink a lelki gondozáson kívül különféle egyházi alkalmakon vehetnek részt felekezeti hovatartozástól függetlenül, mint pl. áhítat, bibliaóra, istentisztelet. A szeretetotthon a lakók részére különféle programokat, kirándulásokat, műsorokat szervez. A különböző rendezvények, foglalkozások színesebbé teszik lakóink életét: születés- és névnapok ünneplése, filmvetítés, zenedélután, népdalkör, ünnepségek, kreatív foglalkozások, közös sütés-főzés, kerti parti. A szeretetotthont övező udvar és park a jó levegőt, a pihenésre és sétára való lehetőséget biztosítja.

Az ellátásért fizetendő térítési díj egy ágyas szobában a mindenkori intézményi térítési díjjal azonos, két ágyas szobában a mindenkori intézményi térítési díj 80 %-a.

A térítési díj tartalmazza az ápolást, gondozást, a napi ötszöri étkezést, hideg-meleg víz használatát, fűtés, világítás, takarítás, mosás, vasalás, valamint az intézményi gyógyszer alaplistán szereplő gyógyszerek költségeit.

Szeretetotthonunk számára (számlaszám: OTP 11747051-20102898) támogatás vagy adomány fizetését köszönettel fogadjuk, mely összeggel az intézmény szervezeti életét és szolgálatát támogatjuk.

 A Szeretetotthon belső rendjét a Házirend szabályozza.

Intézményünk az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszert vezette be és alkalmazza 2014 júniusától. Célunk, hogy mindenkor minőségi szolgáltatást nyújtsunk, ezzel elősegítsük a sikeres működést és az elégedettséget a szolgáltatást igénybe vevők részéről.

Reméljük, hogy Ön és családja Szeretetotthonunkat felkeresi, így személyes benyomást is szerezhetnek intézményünkről.

 

Tisztelettel:

A Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon vezetősége

Naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2023. február 1., szerda
4
6
7
Dátum : 2023. február 7., kedd
8
Dátum : 2023. február 8., szerda
9
Dátum : 2023. február 9., csütörtök
10
Dátum : 2023. február 10., péntek
11
13
14
Dátum : 2023. február 14., kedd
15
Dátum : 2023. február 15., szerda
17
Dátum : 2023. február 17., péntek
18
20
21
Dátum : 2023. február 21., kedd
22
Dátum : 2023. február 22., szerda
23
Dátum : 2023. február 23., csütörtök
24
Dátum : 2023. február 24., péntek
25
27
28
Dátum : 2023. február 28., kedd